Je leest nu het dagboek van mijn verblijf in Nepal.

Van augustus t.e.m. oktober ga ik in Nepal vrijwilligerswerk doen.
Ik ga naar een “eco dorpje” genaamd Hamro Gaun (Ons Huis) wat vlak bij het dopje Sankhu ligt. Dit is ca 20 a 30 km van de hoofdstad Kathmandu.
Hamro Gaun is een tehuis voor wezen en tevens een opleidings centrum voor kansarme jongeren en vrouwen. Zie www.stichting-veldwerk.nl/nl/wat-wij-doen/actueleprojecten/hamrogaunecovillage
en/of deze video:

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Ik ga samen met 6 andere vrijwilligers (zie foto) naar Kathmandu. Helaas heeft René af moeten haken en gaat dus niet mee.
Ik reis op 29 juli samen met Annabeth en Leoniek naar Katmandu, waar we op 30 juli in de middag aankomen. De andere mensen reizen zelfstandig.

Bovenste rij vlnr: Ans, Annouschka, Jaap, Leoniek en Henk
Onderste rij vlnr: Anabeth, Jytte en René

De meeste vrijwilligers gaan Engelse les geven aan scholen. Ook zijn er vrijwilligers die helpen in kindertehuizen of gezondheidscentra. Het vrijwilligerswerk en het verblijf in Nepal wordt geregeld door de stichting “CrossBorders”. Zie www.cross-borders.info

Ik ben nu druk met de voorbereidingen bezig en zal deze blog na aankomst in Nepal z.s.m updaten. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mij op deze manier te kunnen volgen in wat ik daar ga doen en mee ga maken.

Henk