Zo, we – Annabeth, Leoniek en ik – zijn goed aangekomen in Kathmandu (Ktm).

Hoewel, de reis had wel wat voeten in aarde.
Ik had 30 kg bagage ipv de geoorloofde 20. Op internet ad ik ergens gelezen dat overgewicht ongeveer 5 Euro / kg zou kosten, dus dan zou ik 50 Euro bij moeten betalen. Maar …. het bleek 30 Euro / Kg te zijn, dus 300 Euro. Dat vond ik dus wel een beetje te veel.

Ik had o.a een laptop en een heggeschaar voor Hamro Gaun bij me. Die er eerst uit en nog wat spulletjes en zware spullen uit de koffer me spullen uit m’n rugzak wisselen (Je rugzak die als handbagege in vliegtuig mee in gaat wordt niet gewogen). Ik kwam toen op 21,5 kg uit en daar doen ze niet moeilijk over. Toen ik de koffer liet wegen en inboeken en vertelde dat ik er dus spullen voor een kindertehuis in Nepal uit had gehaald mocht ik er toch nog wel wat bij doen. Dus de laptop en heggeschaar en nog een beetje er gauw weer ingedaan en toen was het ruim 25 kg. Maar ze deed eeen oogje dicht en ik hoefde dus niet bij te betalen smileysmiley

De reis liep verder voorspoedig. In Dehli op de nieuwe terminal aangekomen. Tjonge wat een stuk mooier als die ouwe terminals. Ziet er geweldig uit.

In Ktm aangekomen bleek dat de bagage van Leoniek wel was aangekomen, maar die van Annabeth en mij dus niet. Na een heel gedoe is het genoteerd, maar – stom stom stom – geen formulier gevraagd. Bharat, die ons op kwam halen, heeft nog geprobeerd er één te krijgen, maar ook dat is niet gelukt. We hopen nu maar dat onze bagage vandaag aan komt.

Straks gaan we met René naar Sanku.

Tot zover, groetjes Henk